Eet en beweeg je fit

Houd je werknemers gezond! Eet en beweeg je fit is een leefstijl- en gewichtsbeheersingsprogramma. Het bestaat uit een intensief programma van drie maanden. Er zijn twee mogelijkheden voor het volgen van dit programma.

Eet en beweeeg je fit

Deelnemen aan wekelijkse groepsbijeenkomsten, ondersteunend met e-learning of een e-learning programma dat volledig online gevolgd wordt.
Iedere week op dezelfde dag en tijdstip weeg je jezelf en volg je het onderdeel van de e-learning dat voor die week op het programma staat. 

Uit onderzoek is gebleken, dat men met alleen goed eten onvoldoende gezondheidswinst boekt en dat beweging alleen ook niet het juiste resultaat geeft. Juist daarom is de combinatie van goede voeding en beweging essentieel voor een succesvolle leefstijlverandering. Dit is de reden waarom twee professionals je tijdens dit programma zullen begeleiden. Samen zorgen zij ervoor dat je het maximale resultaat eruit haalt.

Gedurende de twaalf weken is Nienke ter Hoor jouw persoonlijke diëtiste. Zij houdt zich bezig met het voedingsgedeelte en alle vragen die hierbij komen kijken. Petra Vennegoor is jouw personal trainer die verantwoordelijk is voor jouw totale beweegprogramma.

Eet en Beweeg je Fit

Hoewel het programma niet primair geschreven is voor gewichtsreductie, moet onderkend worden dat meer dan 50 procent van de Nederlandse bevolking te zwaar is. Overgewicht (obesitas) wordt beschouwd als volksziekte nummer 1 van de 21ste eeuw en heeft altijd een negatief effect op de gezondheid. Overgewicht wordt in de medische wereld sinds enige tijd niet meer beschouwd als een tijdelijk of esthetisch ongemak, maar als een chronisch lijden, dat mede oorzaak kan zijn van meer en andere ziekteverschijnselen, zoals long- en gewrichtsklachten, verhoogde bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes type II en bepaalde gevallen van kanker. Gewichtsvermindering draagt derhalve bij aan het verminderen van risicofactoren. Bovendien draagt gewichtsreductie bij tot het versterken van het zelfbeeld en het vergroten van het zelfvertrouwen. 

Doel van het programma 
Het programma geeft je scholing op het gebied van voeding en beweging en geeft je inzicht in het functioneren van eigen lichaam en geest. Met deze kennis is het eetpatroon, en hiermee het gewicht, beter te beheersen. Het stopzetten van gewichtstoename en een geringe gewichtsafname dragen bij aan een enorme gezondheidswinst en verminderen het risico op welvaartsziekten aanzienlijk. 

Wat kun je verwachten van het eet en beweeg je fit programma?
De groepsbijeenkomsten bestaan uit 12 trainingen van 1-1,5 uur, ondersteunend door het e-learning programma. Het volledige online e-learning programma bestaat uit zelfstudie, vragen en het invullen van je voedings- en bewegingsdagboek.

Het programma besteedt aandacht aan:

  • inzicht in het functioneren van eigen lichaam (o.a. maag-darmkanaal, spijsvertering, stofwisseling, bewegings- en inspanningsleer)

  • inzicht in de psychosociale aspecten van eten en bewegen (emoties, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen)

  • inzicht in recepten-, menu- en levensmiddelenleer

  • het belang van bewegen en lichaamshouding

  • trainingsmethoden en trainingsprincipes  

  • opstellen van persoonlijke doelstellingen 

De cursus geeft je inzicht in het dagelijks energieverbruik. Hierdoor neemt het zelfcorrigerend vermogen toe om niet alleen te kunnen afvallen, op gewicht te blijven of zelfs aan te komen. Ook enthousiaste en ervaren sporters, die meer van deze onderwerpen willen weten zijn van harte welkom. Wil je nog meer weten over deze curusu of e-learning, neem dan contact op.

 

Andere activiteiten:

Gezonde kookworkshop
Core Stability Training
Houding & Beweging
Personal Training & Coaching
Smoothies & Vocktails Workshop

 

Check hier voor meer leuke workshops.

 


Aantal personen
Vanaf 0 tot 0
0
Prijs per persoon
Overzicht per minimum en maximum aantal personen
8 20 op aanvraag
21 40 op aanvraag
41 100 op aanvraag
101 op aanvraag
De getoonde prijzen zijn exclusief BTW. Met grotere aantal deelnemers of wanneer je een combinatie wilt van verschillende activiteiten, vraag een offerte op maat aan.